0 212 916 16 99

Power Over Ethernet (PoE) nedir ve ne için kullanılır?

blog

Power Over Ethernet (PoE) nedir ve ne için kullanılır?

PoE teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından belirlenen ve cihazlar arasında birlikte çalışabilirliği teşvik etmek için ağ ekipmanının nasıl çalışması gerektiğini yöneten IEEE 802.3af ve 802.3at standartlarına dayanır.

PoE özellikli cihazlar güç kaynağı ekipmanı, güçlendirilmiş cihazlar veya bazen her ikisi de olabilir. Güç ileten cihaz bir güç kaynağı ekipmanı iken, çalışan cihaz bir güçlendirilmiş cihazlardır. Çoğu güç kaynağı ekipmanı, PoE olmayan anahtarlarla kullanılmak üzere tasarlanmış ağ anahtarları veya PoE enjektörleridir.

Güçlendirilmiş cihazların yaygın örnekleri arasında VoIP telefonlar, kablosuz erişim noktaları ve IP kameralar bulunur.

PoE'nin avantajı nedir?

Ethernet üzerinden güç (PoE), AC gücüne bağlanmak zorunda kalmadan uzak veya dış ekipmanın kurulmasına izin verir. Bu, ilave elektrik altyapısı kurmaya veya her uç noktada elektrik prizine ihtiyaç duymadan gücün daha fazla alana teslim edilmesini sağlar. Ekipman bir elektriğe ihtiyaç duyulmadan kurulabilir. Ethernet kablosu daha düşük maliyetlidir ve genellikle binalara zaten monte edildiğinden, PoE tabanlı sistemler çok daha uygun maliyetli ve verimlidir.

Yetki Belgesinin faydaları nelerdir?

PoE, kuruluşlara 5 ana yoldan fayda sağlar; 1. Azaltılmış kurulum maliyetleri, 2. Kurulum güvenliği, 3. Duyarlı dağıtımlar, 4. Veri toplama yetenekleri ve 5. Üretkenlik geliştirmeleri. Son kullanıcılar PoE özellikli cihazları mevcut ağlara bağlayabilir veya kolayca sıfırdan başlayabilir.

1. PoE neden kurulum maliyetlerini düşürüyor?

PoE kurulum maliyetleri geleneksel kablo tesisatı maliyetinden çok daha azdır ve işletme maliyetleri çok daha verimlidir. Bir bükümlü çift kablo, cihazlara hem veri hem de güç sağlar.

PoE enjektörleri ve ayırıcılar, BT profesyonellerinin eski cihazları daha yeni, daha verimli PoE ağ bileşenleri ile birleştirmesine izin vererek paradan tasarruf eder.

Ayrıca; kuruluşların elektrik altyapısı kurmak zorunda kalmadan uzak aygıtlar eklemelerine izin verir. Enjektörler ve ayırıcılar, PoE uyumlu olmayan ekipmanlara güç sağlamak için tasarlanmıştır.

2. PoE Kurulumu neden daha güvenlidir?

PoE Tip-3 gerilimleri tipik olarak 60 volttan düşüktür ve Tip-4 90 volttan düşüktür. Kanallar ve metal kaplama gerekli değildir. Daha az tehlike, bir Cat5e veya Cat6 ethernet kablosunun doğrudan kullanımı maliyeti düşürmekte ancak işletimi kolaylaştırmaktadır.

3. PoE dağıtımları neden daha duyarlıdır?

PoE cihazları değişen ortamlara uyum sağlar. Anahtar düzeyinde kolayca taşınabilir ve yeniden bağlanabilirler ve değişen ağ yapılandırmalarına kolayca entegre edilebilirler. PoE tak ve çalıştır özelliğidir. Cihaz eklemek veya çıkarmak için tüm bir ağın kaldırılmasına gerek yoktur.

4. PoE veri toplama özellikleri nelerdir?

PoE teknolojisi veri toplamak için mükemmeldir. Örneğin, analitik yazılımı tesis gruplarının bir alanın ne zaman işgal edildiğini ve LED aydınlatma ve HVAC bileşenlerinin ne zaman kapatılabileceğini belirlemelerine yardımcı olabilir. Operasyonel maliyetler, gerçek kullanıma bağlı olarak çok daha düşük olabilir.

5. PoE verimliliği neden artırıyor?

LED aydınlatma sistemleri, 2 yollu veri özellikleri nedeniyle, doğada bulunan spektrum ve frekansları takip etmek üzere programlanabilir. Çalışanlar işteyken daha fazla sağlık, uyanıklık, yaratıcılık, işbirliği fırsatları ve refah duygusunun tadını çıkarabilirler.

Tüm bu özellikler, kuruluşlara yaşam kalitesinden ödün vermeden maliyetleri kontrol etme ve sınırlama olanağı sağlar.

Yetki Belgesinin bazı sınırlamaları nelerdir?

PoE'nin sınırlamaları azdır, ancak ilk kez benimsenirken dikkate alınmalıdır: 1. Basit PoE sadece 100m sinyalleri iletir, 2. Uyumlu olmayan cihazlar ek ekipman gerektirir, 3. Güç bütçeleri yalnızca eski ekipmanlarda mevcut olan seviyelere ulaşabilir.

Bu bölüm, bu 3 sınırlamayı ve bunlar için nasıl ayarlama yapılacağını daha da genişletecektir:

1. İletim mesafesi

2. Cihaz uyumluluğu geçici çözümleri

3. Güç iletim hızları

 

PoE'nin maksimum mesafesi nedir?

PoE, gücün nereye enjekte edildiğine bakılmaksızın, anahtardan veya hub'dan ethernet arabirimine 100 metre iletebilir. Sınırlama güç değildir; toplam kablo uzunluğunu 100 metreyle sınırlayan ethernet kablolama standartlarıdır. Bir PoE anahtarının ethernet üzerinden basit veri iletebileceği en uzak mesafe 100 metredir. Bununla birlikte, bir PoE Ethernet Genişletici 1.220 metreye kadar uzayabilir.

İşletmeleri, kampüsleri ve alışveriş merkezleri gibi büyük perakende operasyonlarını kapsayan ağlar için genişletilmiş erişim, geniş bir alanda merkezi kontrol sağlar.

Cihaz uyumluluğu ne anlama geliyor?

PoE uyumlu olmayan eski cihazlar ya bir enjektör yâda bir ayırıcı gerektirir. PoE, bir kablo ve dolayısıyla bir giriş üzerinden güç ve veri iletir. Eski cihazlar veri ve gücü ayrı olarak alır.

- Bir PoE enjektörü, mevcut POE olmayan anahtar aracılığıyla veri alan PoE ekipmanına güç gönderir.

- Bir PoE ayırıcı da güç sağlar, ancak bunu gücü verilerden bölerek ve PoE uyumlu olmayan bir cihazın kullanabileceği ayrı bir girişe besleyerek yapar.

PoE port başına ne kadar güç sağlayabilir?

Satın alırken yöneticiler, bir anahtarın maksimum güç bütçesinin desteklediği cihazlar için yeterli olduğundan emin olmak ister. Son cihazın bu anahtar üzerinden gerekli gücü alıp almayacağını öğrenmek için port başına üretici güç spesifikasyonunu/bütçesini belirleyin. Bir sonraki bölümde genişletilmiş bu seviyeleri bulun.

PoE güç bütçesi nedir?

Güç bütçesi, bir cihazın ethernet kablosu üzerinden gönderebileceği toplam güç miktarıdır.

PoE cihazları ne kadar güç sağlayabilir?

PoE cihazları, IEEE 802.3 nesline göre güç sağlar. Yaşam döngüsü üretimi “af,” “at” veya PoE+ ve “bt” veya “UPoE” uzantısı ile gösterilir. Aşağıdaki tablo, her PoE tipinin bağlantı noktası düzeyinde sağladığı maksimum gücün yan yana karşılaştırmasını sağlar.

PoE ve kablo yapılandırmalarınız

Her elektrikli cihaz bir ethernet kablosuyla ağ verilerine erişir. PoE teknolojisi sahneye çıkmadan önce, bir ethernet kablosuna ek olarak, her cihazın ayrı bir güç kablosuna ihtiyacı vardı.

Cihaz sayısı toplanmaya başladığında, tüm bu kabloları yönetmek zaman alıcıydı. Kablo karmaşasının çözümü, verileri ve güç dağıtımını tek bir Cat5 ethernet kablosu üzerinde birleştirerek geldi. Bugün, Cat5'in yerini Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7 ve Cat8 almıştır, bunların her biri sırasıyla daha yüksek bir gürültü ve sinyal parazit koruması sağlar.

Elektrikli cihazı destekleyen güç kaynağı ekipmanı değişmemiştir. Bunlar PoE anahtarları veya PoE enjektörleridir. Uygulamanız için en iyisini bilmek, zamandan ve paradan tasarruf etmenin anahtarıdır.

PoE enjektörleri ve ayırıcıları ne düzeyde güç sağlayabilir?

Hem enjektör hem de ayırıcı 4 tip gücün her birine göre güç sağlar. Üreticinin özelliklerini kontrol edin, cihaz PoE ürün listesinde ne kadar yeni olursa, güç seviyesi de o kadar yüksek olacaktır. Tip-3 mevcut ana akımdır. Tip-4 ürünler hızla ortaya çıkıyor.

Hangi cihazlar PoE kullanıyor?

Bilinen verileri ve gücü almak için PoE kullanan cihazlar, nesnelerin internetinde (IoT) bulunan akıllı teknolojilerdir. Aşağıda örneklerin bir listesi verilmiştir. Daha fazla insan PoE'yi benimsediğinden ve üreticiler bu ürünlerin geliştirilmesine öncelik vermeye devam ettikçe bu listenin genişlemeye devam ettiğini unutmayın.

 

Ethernet Genişleticiler

PoS Kioskları

LED Aydınlatma Sistemleri

Güvenlik Erişim Kontrolleri

Endüstriyel Kontroller

Dijital sinyal

Akıllı Saatler

Ağ Anahtarları

Yönlendiriciler

Kablosuz Erişim Noktaları

IP / Pan-Tilt-Zoom Kameralar

VoIP Telefonlar

PoE+ nedir?

Ethernet Üzerinden Güç (PoE+), IEEE 802.3at olarak da bilinen Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından yayınlanan 2009 Ethernet standardı değişikliğidir. PoE+, ethernet bükümlü çift kablo üzerinden bağlantı noktası düzeyinde 30W sağlar.

PoE ve PoE+ karşılaştırması

2003 yılında tamamlanan orijinal PoE IEEE 802.3af, 15.4W güç sağlar. Hiç onaylanmayan bu sürüm, halefi 802.3at'nin az çok gayri resmi çalışan bir versiyonuydu. En büyük fark 802.3at'nin cihaz başına daha fazla güç vermesidir.

90W güç cihazları

Neden tüm bunlar 90W'a vurgu yapıyor? Yüksek güç bütçesi özellikle PoE aydınlatma sistemleri ve platformları ve hali hazırda benimsenen diğer akıllı teknolojiler için çok önemlidir. İşletmeler akıllı teknolojilere doğru ilerledikçe, otomasyon da resmin içine giriyor. Akıllı PD'ler otomatiktir ve otomasyon daha fazla güce ihtiyaç duyar.

Akıllı cihaz müşterisi, ethernet güç dağıtımı ve IEEE 802.3bt ile nelerin mümkün olduğunu fark ediyor ve destek altyapısını buna göre yükseltmek için adımlar atıyor.

PoE-Powered LED aydınlatma

Tesisler, 90W LED ışıklara güç sağlamak için AC kablolarına güveniyordu. IEEE 802.3bt, yeni standart ile akıllı LED aydınlatma sistemlerine PoE altyapısı üzerinden 90W'a kadar güç sağlayabilir.

PTZ kameralar

90W'a kadar güç bütçesine sahip IoT pan-tilt-zoom (PTZ) kameralar akıllı şehir dağıtımlarında kullanıma sunuluyor.

Yüksek performanslı WAP'ler

Kablosuz Erişim Noktaları (WAP'ler) daha yüksek performans seviyelerine ulaşmaktadır. Bunun nedeni 802.11ax ve 802.11ac Wave-2'nin IEEE kablosuz standartlarını karşılayan uygulamalara olan talebin artmasıdır. Evlerde ve işyerinde video akışı gibi şeyler için iş talepleri, devam eden 5G sunumlarında kablosuz teknolojilerin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bazı durumlarda, WAP'lerin çalışması için 30W ve 60W güç seviyelerine ulaşılmalıdır. Ayrıca, erişim noktaları, dizüstü bilgisayarlar gibi uç nokta aygıtları için 90W veya daha fazla geçiş gücü çeker.

Ağımdaki PoE ve PoE olmayan cihazları karıştırabilir miyim?

PoE ve PoE olmayan cihazlar aynı ağda karışabilir. PoE olmayan cihazlar için ayrı bir güç kaynağı gerekir. Cihaz PoE'yi desteklemiyorsa bir PoE ayırıcı da gerekebilir. Bu, gücü ve verileri PSE'den ayıracaktır.

Ethernet üzerinden güç uygulamaları

PoE uygulamaları 8,4 milyar IoT'ye bağlı cihazların artan bir yüzdesine güç veriyor. Bu sayı bir önceki yıla göre %31 arttı. Yüksek güçlü IEEE 802.3bt şunları destekler: ince istemci bilgisayarlar, VoIP telefonlar ve kablosuz ağlar, IP güvenlik kameraları, tesis izleme kontrolleri, dijital tabela, satış noktası kioskları ve LED aydınlatma ve sensörler.

PoE aydınlatma nedir?

PoE aydınlatma, armatürlerden ve sensörlerden oluşan düşük güçlü, yüksek performanslı bir LED aydınlatma ağı teknolojisidir ve akıllı yazılım kullanılarak uzaktan yönetilir. Kontrol modülü, veri sinyallerini ve bükümlü çift kablo üzerinden güç iletir.

PoE aydınlatma sistemleri nelerdir?

PoE aydınlatma sistemleri, bükülmüş çift kablolar üzerinden LAN'lara bağlanan PoE anahtarları, aydınlatma kontrolleri, sensörler ve LED'lerden oluşan ağlardır. Aydınlatma kontrolleri, son kullanıcıların geniş bir görsel frekans spektrumu kullanarak sağlığı, üretkenliği ve işbirliğini geliştirmek için gün ışığının özelliklerini yansıtmasına olanak tanır.

Veriler hareket sensörlerinden toplanarak kuruluşların enerji tüketimini daha iyi izlemesine ve kontrol etmesine olanak sağlayabilir. Bireyler ve kuruluşlar bu avantajları evlerde, çalışma ortamlarında, akademik ve ağırlama ortamlarında ve özellikle tıbbi tedavi tesislerinde kullanmaktadır.

PoE akıllı evler nelerdir?

PoE akıllı evler, aydınlatma, sıcaklık, enerji, ev eğlencesi, IP güvenliği ve cihazlar ve kapı kilitleri gibi diğer cihazlar için merkezi yönetim yetenekleriyle optimum yaşam sağlayan bağlantılı evlerdir. Akıllı kontroller, ev sahiplerine telefon veya tablet yoluyla uzaktan izleme erişimi sağlar.

- Akıllı ev teknolojisi enerji ekonomisiyle yeşil yaşamı kolaylaştırır.

- Akıllı evler, karbon ayak izini azaltarak telekom dolaplarında bulunan mevcut bakırları yeniden kullanır.

- Akıllı evler, LED aydınlatma ve sensörlerin stratejik yerleştirilmesiyle sağlığı ve refahı artırır.

- Akıllı evler aile üyelerini sanal asistanlar gibi verimli iletişim sistemleri aracılığıyla birbirine bağlar.

Ticari PoE uygulamaları

PoE akıllı teknolojileri, boş zeminlerdeki iklim ve aydınlatma sistemlerini kapatarak daha iyi aydınlatma ve enerji ekonomisinin önünü açıyor. Otomatik erişim noktaları, retina tarayıcıların kullanımı yoluyla odalara, katlara ve tesislere 7/24 erişimi sınırlandırır. Wi-Fi ve oda sensörleri gibi diğer uygulamalar yoğun BT yöneticileri için stresi azaltır.

- PoE bağlantılı LED ürünleri, tüketicilerin muazzam miktarda verilerden yararlanmasına ve performans geliştirmeleri, enerji tasarrufu standartları geliştirmesine ve tasarruf edilen gelirleri işin diğer bölümlerine yönlendirmesine olanak tanır.

- Bir ethernet genişletici kullanılarak binaların kenarlarına, yoğun havaalanlarına veya spor alanlarına dijital tabela, 34K feet'e kadar bir mesafeye monte edilebilir ve yerel bir güç kaynağı olmadan tek bir kabloyla çalıştırılabilir.

- Hızlı gelişen PoE bağlantılı kablosuz erişim teknolojileri, değiştirme gerektiğinde kablolu altyapıya ayak uyduracaktır. Bakır tel ömrü 100 yıl veya daha fazla sürebilir, ancak yalıtım daha erken bozulur.

- İyi yerleştirilmiş güvenlik erişim noktaları ve IP güvenlik kameraları, özellikle uzak bölgelerde, işletmelerin güvenli alanları ve fikri mülkleri korumalarını sağlar.

Endüstriyel PoE uygulamaları

Endüstriyel PoE uygulamaları geliştiricilerin rekabetçi kalmasına yardımcı olur. Sensörler ve IP kameralar, yöneticilerin otomatik ekipman ve çalışan davranışlarını izlemek için üretim alanlarını gözlemlemelerine olanak tanır. PoE ayrıca önemli alanlara büyük veri aktarımı ve güç dağıtımı sağlar.

- Çalışma alanlarındaki kazaları ortadan kaldırarak güvenlik uyumluluğu daha iyi belgelenebilir.

- Sensörler montaj hatları boyunca doğruluğu izlemeye ve israfı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

- Yerel bir güç kaynağı olmayanlar bile portların, envanter odalarının ve diğer önemli alanların yüklenmesi, çalışanların geçişlerini ve duruş sürelerini yakalayan görüntüler kullanılarak izlenebilir ve iyileştirilebilir.

- Sensörler, sıcaklık değişiklikleri gibi gözle görülemeyen şeyleri izleyebilir, ürünleri savunmasız gelişim aşamalarında korur.

PoE Hub nedir?

Bir PoE hub'ı bir PoE enjektör yığını olarak görülebilir. Örnek olarak, 4 bağlantı noktalı bir PoE hub'ında 4 veri giriş arabirimi ve 4 PoE arabirimi bulunur. Her PoE arabirimi, ilgili veri giriş tarafı ile bir veri bağlantısı gerektirir. 4 bağlantı noktalı PoE hub'ı, ağ anahtarınızdan 4 veri bağlantı noktası gerektirir. PoE hub'ındaki veri bağlantı noktaları hub içindeki çerçeveleri iletmez (bağlantı noktası 1'de alınan çerçeveler 2-4 bağlantı noktalarına iletilemez).

PoE genişletici nedir?

Bir PoE genişletici, bükülü çift ethernet kablosu temel 100 metre mesafe sınırının ötesinde ethernet ağ cihazlarına uzatmak için kullanılan bir cihazdır. Genişleticiler, oteller, alışveriş merkezleri, iş ve akademik kampüsler ve spor alanları gibi ortamlarda büyük mesafeleri kapsayan ağları birleştirir.

PoE ayırıcı nedir?

Bir yetki belgesi ayırıcı malzemeler verilerinden bölme gücüne göre olmayan PoE uyumlu cihazlara güç ve ayrı bir girişine beslemektedir. Bölücüler, PoE gücünü veri sinyalinden ayırmak ve kamera için daha düşük voltaj gereksinimlerine dönüştürmek için IP kameralar gibi eski ve düşük güçlü cihazlarda kullanılır. Ayırıcı, uyumlu olmayan bir aygıtın POE'ye yükseltilmesini sağlar.

PoE enjektörü nedir?

Bir POE enjektör, aynı zamanda yaygın bir ethernet kablosu üzerindeki bir aygıtı “orta mesafede” bir güç olarak tanıtır veya enjekte eder. Enjektör, PoE olmayan bir anahtardan veya “uç noktadan” gelen verilere güç ekler. Harici bir güç kaynağına sahiptir.

Enjektörler, yöneticilerin LAN'ları hem uyumlu hem de uyumlu olmayan cihazlarla doldurmasını ve düzgün bir şekilde desteklemesini sağlar.

PoE enjektörünün özellikleri

PoE anahtarına PoE veya PoE özelliği olmayan bir aygıt eklemek isterseniz, birbirinin yerine çalışır. PoE olmayan bir anahtar için böyle değildir. Ve bu bir PoE enjektörünün geldiği bir yer. PoE enjektörü, PoE etkin PD'nizi PoE olmayan bir LAN anahtar bağlantı noktasına bağlamanızı sağlar. PD anahtardan veri alırken bir PD'ye bağlanabilir ve güç sağlayabilir.

Bir anahtar için para harcamak pratik olmadığında, daha az PoE bağlantı noktası gerektiğinde PoE enjektörleri çok yönlü bir çözüm sunar.

PoE enjektörü ve PoE ayırıcı arasındaki fark nedir?

Bir enjektör ve ayırıcı arasındaki fark, bir PoE enjektörü mevcut POE olmayan anahtarlar aracılığıyla veri alan PoE ekipmanına güç göndermesidir. Bir PoE ayırıcı da güç sağlar, ancak bunu verileri verilerden bölerek ve PoE uyumlu olmayan bir cihazın kullanabileceği ayrı bir girişe besleyerek bunu yapar.

PoE anahtarı nedir?

Bir PoE anahtar ile dataları iletmek mümkün olurken, her ara yüz üzerinden güç ethernet temin yeteneği olan bir ağ anahtardır. Hem yönetilen hem de yönetilmeyen PoE anahtarları mevcuttur. PoE anahtarı, bağlantı noktalarını daha da genişletmek ve artırmak için mevcut bir ağa bir Uplink gerektirir.

PoE anahtarı neler sunar?

BT ağ anahtarı, bilgisayarları ve akıllı aygıtları bağlayan ve veri gönderip almalarına olanak tanıyan çok bağlantı noktalı bir ağ donanım aygıtıdır. PSE, veri bağlantı katmanı üzerinden MAC adresleri arasında veri aktarımını destekler. PoE anahtarı (veya bu konudaki enjektör) bir cihaza bağlandığından, bu cihazın PoE uyumlu olup olmadığını ve güce ihtiyacı olup olmadığını otomatik olarak belirler.

Yeni anahtarların PoE anahtarları olduğundan emin olarak, ihtiyacınız olan PoE cihazlarının gelecekte ağınıza kolayca bağlanabilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca; PoE olmayan cihazları, her ikisi de destekleyeceğinden, hasar riski olmadan bağlayabilmenizi sağlarsınız. Her cihazın bir PD'nin varlığını algılamasına, veri veya veri ile güç alıp almadığına karar vermesini sağlayan otomatik bir yavaşlama özelliği vardır. Bu IEEE PoE protokolü ayrıca PoE enjektörüne veya anahtarın vermesi gereken güç seviyesini algılamasına izin verir.

Teslimat standardı ve her cihazın ihtiyaç duyduğu güç otomatiktir, ancak IEEE 802.3 uzantısına bakarak gereksinimleri bilebilirsiniz. Tip-1 cihazlarda (IEEE 802.3af), cihaz güvenli bir şekilde 15.4 Watt'a kadar DC gücü alabilir. Tip-2 bir cihaz (IEEE 802.3at) 30 Watt'a kadar güç alır. Aynısı, aynı anahtardaki her bağlantı noktası için geçerlidir.

Yönetilmeyen POE anahtarları nispeten ucuzdur ve sabit yapılandırmaları 'tak ve çalıştır' aygıtını kurmayı kolaylaştırır. Bu, yönetilmeyen POE anahtarlarının diğer donanım özellikleriyle birlikte gelmediği anlamına gelmez.

Yönetilmeyen POE anahtarları, yedek güç girişi, uzun çalışma sıcaklıkları ve diğer donanım özellikleri arasında neredeyse gürültüsüz çalışma sunabilir.

Daha sıkı ağa sahip birçok ağ yöneticisi, yönetilen POE anahtarlarını tercih eder. Birçoğu port yansıtma özelliğine sahiptir ve bir protokol analizörünün yardımıyla, gelen trafiğin aktivitesini izleyerek sorun gidermeyi kolaylaştırır. Yönetilen POE anahtarları ayrıca ağ yöneticilerinin trafiği izlemesine ve öncelik vermesine, VLAN'ları kurmasına ve Telnet, SNMP veya konsol gibi arabirimler aracılığıyla programlamasına olanak tanır.

PoE enjektör ve PoE anahtar

BT ağı herhangi bir işletmenin can damarıdır ve Ethernet Üzerinden Güç (PoE) teknolojisi, platformlara akıllı cihazlara güç sağlamak için tek kablolu bir çözüm eklerken şirketlere bir paket tasarrufu sağlar. PoE kolayca adapte olur ve uygulamanıza uyacak şekilde ölçeklenirken, ihtiyaçlarınız yolda ilerlerken yeni konfigürasyonlara uyacak şekilde ayarlanır. Desteklediğiniz PD'lerin güç gereksinimlerine bağlı olarak, yeni bir anahtar dışında bir çözüm seçebilirsiniz. Bunun nedeni, yüklü bir anahtar bile mevcut bir anahtarın oluşturulması veya eklenmesi, düşündüğünüzden daha basit ve daha ucuzdur. İhtiyacınız olan bağlantıyı elde etmek, bir PoE enjektörü eklemek kadar basit olabilir.